Rapport fra utstillingen Ølberg 2014

RFK’s årlige eksteriørutstilling for fuglehunder gikk i år av stabelen søndag 22. juni. BIS ble NUCH Barentsvidda’s C Donald, Eier Arild Skeivik, mens BIS valp ble Silfarfjellets Tidie Olinemor, eier Kristi Gundersen og Åse T. Uglehus  og BIS veteran Fuglodden’s Butler, Eier Per G Sandanger.

Morgenen kom med nydelig vær, blå himmel og sol. Som i fjor. Allerede før kl 08:00 var komiteen på plass med telt, stoler, bord, premier, mat og drikke pluss mye mer. Det er smått utrolig hva som trengs for å få opp en liten kiosk og et par telt til utstillingsringene. All ære til alle i komiteen som bidro, både før, under og etter utstillingen.

Av alle seks i komiteen (2 av oss var gjester) var det kun en mann. Heldigvis kunne han brukes til noe da han hadde erfaring fra seilbåt.  Det var meldt mye og kald jærvind utover dagen og han fikk oppgaven med å bardunere de florlette teltene skikkelig, og det holdt. Heldigvis.

I god tid før klokken 10:00 ble det sendt avgårde en kurier for å hente dommerne. Bilen var selvsagt en skikkelig bøsen Gelenderwagen, som seg hør og bør når fuglehundfolket stiller til fest. Vi er jo kjent for grønne klær og firehjulstrekk.

Utover dagen ble de 60-70 påmeldte hundene studert og kritisert. De aller aller fleste av ypperste kvalitet, og noen litt over det igjen.

Det var flere nybegynnere i ringen denne helgen, og noe av det aller kjekkeste var å følge en av jentene som har vært ivrig på utstillingstreningene i regi av RFK i sommer. Hun var rimelig nervøs før start men fikset det hele så bra at hun på kritikken fikk med teksten: Hunden ble vist frem på fremdragende vis.

Ellers stakk følgende hunder av med de gjeveste premiene:

Resultat voksne:

BIS NUCH Barentsvidda’s C Donald, Eier Arild Skeivik

BIS 2 NJ(K)CH Rypesteggens Aoa Bodie, Eier Karen Lønn og Arild Haaland

BIS 3 INT NUCH NORDV-60-10 NV 08-11-12 SE V 12 Jærlosens Remy, Eier Karen H Ravndal

BIS 4 NUCH Sandlona’s Phillippa, Eier Kjell A. Andersen

Donald BIS 2014 BIS valp BIS veteran

Resultat valp:

BIS valp Silfarfjellets Tidie Olinemor, Eier Kristi Gundersen, Åse Tvedt Fuglehus.

BIS 2 valp Rusty Hunters Tempo, Eier Tom Soma

BIS 3 valp Furukollens F.A.I.R Lady, Eier Tom Grahl-Jacobsen

 

Resultat veteran: BIS veteran Fuglodden’s Butler, Eier Per G Sandanger

Christen Lang in action ES oppdretter Glade deltakere

Dommere for dagen var Aase Jakobsen og Christen Lang. Dommereleven var Børge Espeland og ringsekretærer var Bjørg Andreassen og Gro Gitlesen.

Utstillingskomiteen bestående av Helen Norland Laursen, Hilde B Ims, Karen Ravndal og May Britt Ramsdal takker alle som deltok og bidro til at arrangementet gikk strålende hele veien inn.

KioskPiger Glade deltakere2 Katalog 0054 in actoin

Rapport fra utstillingen Ølberg 2014
Rull til toppen