Horveprøven 2014

NVK-Rogaland arrangerte også i år apportprøve på Horve i samarbeid med Rogaland Fuglehundklubb. ES Krokstøens Trico med e/f Svein Tennebekk og B  IKM Groix med e/f Øystein Eide oppnådde begge 3X10 poeng.

Dommere i år var Tore Kallekleiv og Kjetil Kristiansen, samt en gjesteopptreden av Alexander Kristiansen. I år hadde vi 41 starter , noe som er ny deltakerrekord for denne prøven. Flere tilreisende fra Hordaland og Østlandet gjorde at de lokale deltakerne denne gang var i mindretall.

Horveprøven er kjent for å være en liten og sosial prøve. I år hadde vi som nevnt besøk av formannen i NVK, Tore Kallekleiv, som etter lørdagens aktiviteter informerte om NVK og også holdt et foredrag for oss om ‘Hvordan jeg trener mine unghunder’. En lydhør forsamling fikk et innblikk i hvilke metoder og ‘triks’ Direktøren tar i bruk når nye unghunder skal trenes frem. Etter presentasjonen var det tid for felles grilling og sosialt samvær, og også premieutdeling.

 

svein web  øytein web

ES Krokstøens Trico med e/f Svein Tennebekk og B  IKM Groix med e/f Øystein Eide oppnådde begge 3X10 poeng på Horveprøven.

Delegasjonen fra Hordaland rasket med seg mange premier denne kvelden deriblant 1 premie og 3×10 poeng og 30 poeng pins til lørdagens beste AK hund ES Krokstøens Trico til Svein Tennebekk. Etter hva vi vet så er dette første gang en ES har oppnådd dette. Vår egen KV Rypesteggens Sascha med eier og fører Sveinung Steine ble beste unghund totalt sett med 2×10 poeng begge dager. Nevnes må også B  IKM Groix med eier og fører Øystein Eide som ble beste AK hund total med 2x1AK og poengene 29 på lørdagen og 3×10 og 30 poeng på søndag. Så nok ett nytt medlem i 30 poengs klubben. Rogalandsgjengen var også representert på premieutdelingen og SV Hovdmyras Whole Lotta Yoko ført av Bjørg Waage fikk 1AK,KV Sørholleias Akela ført av Thomas Nyberg fikk 1AK+3AK,KV Rugdelias Rzm Stuck og Astrid W Ellefsen fikk med seg 2x1AK,SV Fjellgløtts Akg Haldor ført av Ida Sollie fikk 2x1AK, SV Landinarnas R-Trygve ført av Vidar Mong fikk 1UK+2UK og GS Furukammens MY til Astrid W Ellefsen fikk 2UK.

NVK-Rogaland gratulerer alle med super innsats og flotte premieringer. Vi satt stor pris på at så mange tilreisende besøkte oss denne helgen og bidro til en flott prøvehelg. Stor takk også til Horve Ungdomsenter som lar oss få komme tilbake hit år etter år. En stor takk til dommere og Alexander Kristiansen(prøveleder) og en dyktig liten stab med Vidar Mong, Sveinung Steine og John Vaage som hjelpere ute i felten og Lena Thjømø Steine og Siri Ølberg som sørget for masse god mat og drikke i kiosken.

Resultatliste finner du her:

http://www.vorsteh.no/artikkel/les/2044/28_Horvepr%C3%B8ven+2014/

Horveprøven 2014
Rull til toppen