Rapport fra Forusprøven 2017

Forusprøven 2017 vil bli husket for veldig høy kvalitet på unghundene. Det viste også igjen på premielisten hvor de forsynte seg med 10 av 11 premier i kvalitetsklassen. Halvparten av disse igjen var 1. premier. Og det var mange veldig gode søkere som ikke ble premiert til tross for mange sjanser på fugl.

tullamore tom woldDet må være lov å trekke fram to ekvipasjer; KV Suldølen’s AES Tullamore, fører Arild Walter Hansen og ES pointerGaupeskaret’s Chasy, fører Tom Wold. Begge disse fikk 2x1UK. To fanstastisk gode viltfinnere som har tatt for seg av premier i år. Ryktene vil ha det til at Tullamore også ligger svært godt an i NVC cupen.

Kanskje det mest spennende under prøven var kampen mellom Hans Nordnæs og Olav Rakbjørg som begge kjempet om å vinne årets pointercup. Olav med P Langlandsmoens Black Duo ledet med 1 poeng før prøven. Hans så sitt snitt til mer poeng og meldte seg på Forusprøven, noe som ryktes helt til Trøndelag. Og dermed fikk vi en liten duell. Etter første dag var stillingen den samme, men på overtid dag 2 klarte Ajax å prikke inn et perfekt fuglearbeid på en fasan. Det ble rapportert om ville tilstander på partiet. Olav ville ikke gi seg så lett og la om på reiseplanene og begge møttes på samme parti på søndagen. Dessverre ble det ikke fuglearbeid og dermed ingen premiering – slik at vinner av årets pointercup ble P Høytjønnas Ajax og Hans Nordnæs.

bowitzDet ble bare en premiering i VK klassen, selv om det ble kjørt 4 runder. Fasanene trykket så godt at deltagerne mente vi hadde luktfrie fasaner i terrenget. Først når partiet, med dommerne i spissen gikk over terrenget, tok de til vingene. Det ble alltid like beskjedne Jørn Gunnar Bowitz og GS Østjylland’s Eck som tilslutt fikk et fuglearbeid på rugder midt i en åker med rosenkål. Eck gikk i slipp med GS Killan og dommerne var litt opptatt av å se forskjellen på dem. Da kom det fra Jørn Gunnar: den hunden som tar stand er min. Og jammen gikk det troll i ord – noen minutter senere fant vi Eck i stand og en 1VK m/ CK var i boks.

Da gjenstår det bare å gratulere alle andre på premielisten, takke dommerne som sporty stiller opp på prøven og ikke minst alle dere andre som var med å gjorde årets prøve en en hyggelig og vellykket prøve.

Premieliste 2017

regnbue Og husk at under regnbuen finnes nye muligheter…

Rapport fra Forusprøven 2017
Rull til toppen