Forusprøven 2019 en suksess for både legeme og sjel

I år ble prøven lagt så sent som 30.november og 1. desember, vel en måned senere enn vanlig. Dermed fikk vi tilgang til nye terreng som tidligere på høsten ikke var tilgjengelige på grunn av grønnsak og salatproduksjon. To terreng i Randaberg som ikke har vært brukt siden 2012, og et helt nytt terreng på Jåsund i Sola. I tillegg kunne vi bruke de «gamle terrengene».

Ettersom det var noe usikkerhet knyttet til de nye terrengene og seint tidspunkt for prøven ble antall dager redusert til to. Det ville vise seg at våre bekymringer ble gjort til skamme. Påmeldingen var langt over forventningene, og etter en intens dommerjakt fikk vi satt opp et ekstra parti begge dagene. Vi ser ikke bort fra at Tore Eritzland, sin innsats som hotelldirektør og restaurant­sjef på Randabergfjellet, var en medvirkende årsak til den store påmeldingen. Det var ikke senger for overnatting, men Tore støvsugde bruktmarkedet i Rogaland og skaffet senger til 10-12 overnattingsgjester. For ikke å snakke om jegermiddagen som var et fantastisk koldtbord. 30 personer var til stede og tilbakemeldingene var fantastiske.

Lørdag hadde vi ute et fullt VK-parti (20 hunder) og tre UK/AK-partier. Søndag hadde vi ute tre UK/AK partier. På grunn av korte dager så sent på året ble antallet hunder redusert fra 14 til 12 i kvalitets-partiene. Det var bra med villfugl i terrengene, både fasan og rugde.

90 hunder stilte til start av disse ble 13 hunder premiert. Partistatistikken viser 26 situasjoner med stand og 96 sjanser på fugl.

53-19012_Premielister (begge dager)

Noen glimt fra prøven:

  

  

  

  

  

Forusprøven 2019 en suksess for både legeme og sjel
Rull til toppen