Vårsamling på Karmøy

9. mars arrangerte RFK med Per Sandanger i spissen vårsamling på Karmøy. Her er et lite referat fra Linda Thommesen.

Kombinasjonen fuglehund, strålende vårvær og godt selskap ute i naturen er uslåelig! Legger du til dyktige og dedikerte instruktører, hjemmelaget lapskaus, duer, rugder og en hjort – ja, da har du oppskriften på en fullkommen lørdag.

Og det var det vi fikk, vi som lørdag 09. mars tok turen til Karmøy for vårsamling i Rogaland Fuglehundklubb, der fokus var føring av hund i fjell. To- og firbeinte stortrivdes. Duer og rugder fikk seg òg litt av en lørdag på Haugalandet. Jakta var god for alle!

Per Sandanger var fagkyndig veileder og sørget for at deltakerne fikk med seg nyttige kunnskaper og gode erfaringer fra slipp i variert og egnet terreng.

Frode Langåker tilrettela for fortreffelig trening med levende duer – spennende og lærerikt for hunder og hundeførere, like mye som trygt og forskriftsmessig kontrollert ift fuglene.

6 hunder fikk prøvd seg på alt! Irske settere, Breton og korthåra vorstehere. Flest unghunder, men også enkelte voksne.

Vi firbeinte kan ikke få fullrost dette opplegget. Neste gang sover vi over i hytta til Frode, en real pelsjeger-koie. Er man opptatt av autentisk, folkelig hytteestetikk – kjemisk fri for avanserte boblebad, bredbånd og designmøbler – er dette for drøm å regne!  Skal vi si lang-helg neste år, da?

Vårsamling på Karmøy
Rull til toppen