Sirdal Høst ble høstens vakreste eventyr

høstprøveSirdal Høst er nå over og for dere som ikke rakk starten i år kan vi bare si beklager. Dere mista høstens vakreste eventyr.

3 dager med strålende solskinn, blå fjellvann, skrattende ryper, fine fuglearbeid, kjedelige støkker, friske etterganger og smilende fjes er fasiten. Ja det ryktes at selv de som røyk tidlig ut gikk smilende ned av fjellet.

Vi begynner med å takke våre dommere som med sine lune kommentarer og faglige tyngde loset oss igjennom drømmehelgen.

Disse var i år: Espen Lunne, Kjetil Kristiansen, Axel Clausen, Ola Nedrejord, Per Sandanger, Arild Skeivik, Jan Atle Larsen og Svein Arild Holmen. Takk, takk.

En stor takk også til Tom Soma som ledet og veiledet treningspartiet på lørdag.

To partier var ute på fredag og dette var årets (høstens) første prøvedag så mange hunder var kanskje ikke helt kalibrerte på knusktørr lyng og sovende ryper? En hund som imidlertid det virker som har vært kalibrert hele sitt liv er Pointeren Østagløtten’s Mattis til Helge Qvarstein. Han startet høsten med 1. premie i åpen klasse, på prøvespråket kalt 1.AK. Det ble registrert 3 fuglearbeid for Mattis men det ryktes om en meget triggerhappy eier som knallet avgårde så kjapt at dommerne misset to til.

På lørdag ble det sendt ut 4 partier i fjellet. Et vinnerklasse parti (VK), to blandede partier med unghundklasse (UK) og åpen klasse (AK) samt et treningsparti. Også i Bernt Qvarsteinvinnerklassen ble det forspilt noen fine sjanser og kun en hund klarte å ta vare på sin, nemlig Gordonsetter Bjørklitoppens Dino med eier Bernt Qvarstein som da fikk 1. VK. Skal tro om brødrene Qvarstein bruker det samme kalibreringsverktøyet på hundene sine der nede i de sørlandske skoger?

En annen ekvipasje som fikset sine saker på lørdag var Breton Havredalen’s Caesar med eier Toralf Ekrheim. De ordnet seg en fin, fin 3.AK på sitt parti.

Partiet på Holmevann må bruke båt for å komme seg kjapt inn i terrenget, og en klar indikasjon på at været er ok er når deltakerne sitter i t-skjorte i båten på vei inn kl 0900 i morgenen. Etter en lang dag i fjellet kunne fire hunder og eiere bare gå å glede seg til å få diplom og porselen fra RFK.

Engelsk setter Miss Miley Av Bokkedal’n og eier Lasse Grahl Jacobsen fikk 2.UK. Det fikk også irsk setter Kira og eier Ernst Magne Aare som debuterte på jaktprøve!Ernst og kira

Pointeren Oterbekken’s Suzie Q debuterte i AK og fikk en 2. premie med eier Frank Ådne Pedersen. 2. AK ble det også til strihåret vorsteher Hovdmyra’s Wild Horses og eier Sigvald Skjærpe.

På treningspartiet fikk alle prøvd seg i variert terreng og alle hadde sjanse på fugl denne dagen. Det ble funnet både kull og enkeltfugl og de fleste situasjonene kom på de «enkle» fuglene. Det varme være preget etterhvert de unge hundene noe men det rapporteres om mange interessante og talentfulle hunder som vi forhåpentligvis snart ser igjen på fjellet! Deltakere på dette partiet var Camilla Haugland, P 3 år. Kristine Skalle, ES 9mnd. Ludvig Lorentzen, ES 4,5mnd. Ine Gaard, KV 2 år. Sindre Lea, ES 16mnd. Øyvind Bergslien, ES 3 år. Martin Kamp, KV 2 år. Tore Gilje, ES 15 mnd. Morten Bergslien, KV 16 mnd og Stig Sunde, ES 9mnd.

Prøvens siste dag gikk under stekende sol og til tider frisk turbulens i fjellet. Hundene som skulle prøve å henge på vinden i enkelte dalstrøk hadde en særdeles hard dag på jobb og det ble mye støkktrening på hunder og førere.

Følgende hunder klarte imidlertid brasene: Korthåret vorsteher Rugdelias Xav Nadine og eier Arne Husveg fikk en fin, fin 3. UK. En annen korthåret duo er Aleksander Kristiansen og Bodie. De fikk en fin 2. AK og eier Karen Lønn sies å være meget fornøyd med sin hund og sin handler.

Etter å ha hatt en gjesteopptreden i vinnerklassen på lørdag var den kalibrerte Sørlandsexpressen, pointeren Østagløtten’s Mattis tilbake i åpen klasse på søndag. Han skuffet ikke sin eier Helge Qvarstein og fikset like godt en 2. AK og nytt porselen i hylla.

Vi gratulerer alle de premierte og på vegne av deltakere og dommere takker vi også komiteen for godt gjennomført prøve. Komiteen bestod av leder Erwin Kranzmann, Terje Egeland, Karl Kallevåg-Albrigtsen og Øyvind Mauseth

Sigvald og Wild horsesFrank og SuzieLasse og MileyHelge Qvarstein

 

 

En stor takk også til alle våre trofaste sponsorer.

PS. Kan du tenke deg noe bedre en en fin novemberdag ved sjøen samtidig som du «jakter» fasan med din hund?

Vi sees på Forusprøven senere i høst. Meld på nå så går du ikke glipp av høstens nest vakreste eventyr.

Sirdal Høst ble høstens vakreste eventyr
Rull til toppen