Rapport Sirdal Høst og Sirdal fullkombinert 2020

21-23 august 2020 arrangerte Rogaland Fuglehund Klubb sin årlige høstprøve i Sirdal.

I år hadde prøven rekordstor påmelding og litt over 170 hunder var påmeldt etter at påmeldingsfristen var gått ut. Vi hadde ute tre kvalitetspartier alle dagene i tillegg til et VK parti på lørdag, terrengene var jevnt over godt besatt med fugl bortsett fra Hyttehei på fredagen der det kun ble observert 3 ryper. Dommerbøkene viste at de fleste hadde sjanser alle dagene men de klarte ikke å få til noe tellende arbeid. Flatstøl terrenget som ansees å være et av de bedre terrengene ble benyttet hver dag og selv om det det var sjanser til absolutt alle så maktet ingen å få premie av ulike årsaker. Totalt ble det delt ut 10 premier gjennom hele helgen noe som ikke er representativt for fuglebestanden, vanskelige forhold med tidvis mye vær og sterk vind får ta noe av skylden for den lave premieprosenten.

Det var også stor interesse for fullkombinertprøven, med 12 påmeldte hunder, 2 UK og 10 AK. Prøven ble gjennomført på fredagen og ble tildelt det beste terrenget, Flatstøl, men som beskrevet over klarte ingen av hundene å ta vare på sine sjanser. Det ble dermed ikke nødvendig å gjennomføre apportdelen.

Grunnet Covid-19 situasjonen hadde vi ikke anledning å tilby overnatting til andre enn prøve komiteen og dommerne, og dessverre ble det ikke anledning å arrangert jegermiddag med premieutdeling.

Tusen takk til alle dommere som stilte opp og dømte en eller flere dager og NKK-representant Ola L Nedrejord. Takk til Morene Produkter som hovedsponsor under prøven, de som fikk premie fikk  hundefòr i gave. Takk til prøvekomiteen for vel gjennomført arrangement og til kjøkkensjef Tore Eritzland (Ratatouille) som vartet opp med nydelig mat.

Håper vi ser mange til start også neste år.

Nedenfor finner dere premielisten og bilder av glade vinnere.

51-20007_Premielister

Rapport Sirdal Høst og Sirdal fullkombinert 2020
Rull til toppen