En eventyrlig start for Hasse

SV Tjuvskytterens Hasse startet premiefangsten med 1UK fullkombinert i 2019. Han ble to år den 21. august 2020 og den samme dagen startet han for første gang i AK. Hasse og eier Ida Sollie hadde lagt opp til en liten runde med helgeprøve i Røros, midtukeprøve på Fosen og ny helgeprøve i Dalsbygda. Han fikk 2AK på sin første start, på toårsdagen. Totalt endte han opp med 3x 2AK og én 3AK på disse startene. Terrengene i Røros, Fosen og Dalsbygda var veldig fine, og utrolig godt besatt med fugl.

Senere reiste Ida og Hasse tilbake til Trøndelag for å bli med på fullkombinert, høyfjell. På veien slengte de seg med på en skogsfuglprøve på Presteseter hvor han fikk 3AK. Også her var det utrolig mye fugl. De hadde minst to fuglesituasjoner i hvert slipp og det var både storfugl, orre og rugde. Kjempemorsomt!

Fullkombinertprøven gikk på Sognli, og også her var det veldig godt med fugl. De fleste hundene fikk flere fuglearbeid eller sjanser. Hasse hadde to fuglearbeid med reis og klarte å sno seg gjennom dagen uten minus. Feltdelen i fullkombinert på høyfjell tar mye tid, og det er en reell mulighet for at hundene er helt ferdige når man kommer ned fra fjellet. Men da gjenstår fortsatt apporten. Vann,søk og spor. På den måten er fullkombinert er utrolig nervepirrende. Men det holdt helt inn og Hasse ble tildelt en 1AK FULLKOMBINERT.

Med seks premier på åtte starter har han en premieringsprosent på 75% i AK. Vi gratulerer og følger spent med videre.

En eventyrlig start for Hasse
Rull til toppen