Nytt fra klubben.

Det har blitt avholdt årsmøte og treningssamling i klubben de siste døgn.

Under årsmøtet ble årets hunder kåret.

1pokal

Årets UK hund ble Breton Suhlgean Niusha SE31201/2016, eier Axel Clausen

Årets AK hund ble Korthåret Vorsteh Øvstebuas Adm Ronja NO32498/11, eier Steinar Søyland

Årets VK hund ble Engelsk Setter Flørli’s Zlatan NO43677/14, eier GIsle Eriksen

Årets Allround hund ble Korthåret Vorsteh Rypesteggens cot Eowyn NO 49314/13, eier Sveinung Steine

Årets Utstillings hund ble Engelsk Setter Frankmovangen’s Langbein NO38812/15, eier Arild Skeivik

Årets Skogsfugl hund ble Engelsk Setter Sandy av Oddresteinen NO31182/13, eier Jan Atle Larsen

Rogalands trofeet ble tildelt Engelsk Setter Yggaren’s Sussi NO34016/14, eier Egil Mellgren

blomstEn ekstra påskjønnelse ble det også på noen av våre ildsjeler som over lang tid har bidratt positivt for klubben. En ny applaus til disse som er Ellinor Nesse, Hilde B Ims, Terje Egeland, Tom Soma og Per Sandanger.

Treningssamlingen gikk i regi av Norsk Irsksetterklubb (NISK) i samarbeid med Rogaland Fuglehundklubb og primus motor var vår eviggående Per Sandanger som også er distrikts kontakt (DK) i NISK. Samlingen var på Karmøy lørdag 3. mars og hele 13 personer med tilsammen 15 hunder deltok.

Samling på Karmøy lørdag 3. mars 2018. Samarbeid Nisk DK Rogaland og Rogaland fuglehundklubb

Her er noen ord fra Per:

Avtalen var å ta ferge fra Mortavika lørdag morgen kl. 07.00 for de som kom sørfra anmdre kom møtte vi på Mjåsund og på Karmøy. En hadde morgenproblem med bilen, ble for sen til båten, men det gikk greit å reise over kl.08.00 og så ble vedkommende loset over Karmøy og kom fint fram.

20180303_ (6)

Kl. 09.30 var vi alle samlet på eiendommen til Frode, hytta ligger høyt i terrenget med fantastisk utsikt i alle retninger. Ja vi skimtet Utsira langet i vest. Vi startet dagen med å lede hundene mot fugl, dette med vekslende resultat, noen reagerte raskt med å ta stand mens andre lett ble forstyrret og ikke var like konsentrert. Men etter noen turer rundt i terrenget og så tilbake i området, fikk de fleste vist en stram eller i noen tilfeller en begynnende usikker stand.

Frode er jo en ivrig jeger og i dag stilte han med selvproduserte pølser til grillen. Dette ble et veldig sosialt lag noe som også ble forsterket av de medfølgende kvinnelige ledsagerne. De var også sterkt engasjert i hundenes prestasjoner. Det var småkaldt så innimellom var jo varmen fra ovnen i hytta litt fristende.

Vi delte oss deretter opp i grupper og fikk tildelt områder for slipp av hundene parvis. Vi hadde tatt med noen voksne hunder som vi håpet å få i fugl, for deretter å føre opp de yngre, men fuglen glimret med sitt fravær i dag.

Kl. 15.00 var vi igjen samlet og da virket det som folk og hunder etter hvert var fornøyd.

Vi ble enige om at de som ville kontrollere hundene under oppflukt gikk ut i marka der duer ble sluppet enkeltvis fremfor hundene. Fuglene fløy hjem og lever fortsatt i beste velgående

Deretter var det hjemreise. Det var med deltagere fra Egersund i sør til Sauda i øst.

20180303_ (5)20180303_ (3)20180303_ (4)

Nytt fra klubben.
Rull til toppen