Minneord til Axel Clausen

Det er med stor sorg at vi fikk vite at Axel Clausen ikke er blandet oss lenger!
Han sovnet rolig inn natt til torsdag 5. desember etter en lengre sykdomsperiode.

Axel var en fjellets mann. Han var svært glad i å gå på turer i skog og mark, både med to og firbeinte. Han ble tidlig tatt med på turer av far sin Carsten, og der fikk han være med både på jakt og fiske. Noe som ble en stor og viktig del av livet hans.
Axel har alltid jaktet med fuglehund, og da jeg første gang traff han, tidlig på 80 tallet, var det engelsk setter som var rasen hans. Han har vært medlem av Rogaland Fuglehundklubb hele sitt voksne liv og var en god og respektert dommer, autorisert tidlig på 90-tallet.

Axel har eid og ført hunder til mange og høye premieringer opp gjennom årene. Spesielt de siste årene etter at han begynte med breton, var han stadig på premielistene. 3.april 2016 vant han Sør-Norsk Unghund Mesterskap med Lala. Samme året ble hun årets unghund blant breton!  Hun ble dessverre påkjørt og ble så hardt skadet at hun måtte avlives.
Han fikk seg straks en ny breton, og Suhlegan Niusha (Donna), ble hans nye øyesten. Hun viste tidlig meget gode kvaliteter, og fikk ganske fort 1.pr UK. 7. april 2018 ble hun nr. 4 i Sør-Norsk Unghund Mesterskap på Hovden.  Senere, på vinteren i Sirdal  2019 , kom tårene da han fikk 1.pr. AK på Donna, en premie han satte veldig høyt.
På Neseheia startet han i VK og fikk 1VK m/CK og på høsten i Sirdal samme år fikk han 2VK.  Donna er også premiert på skog i Egersund med 2AK. Mest sannsynlig blir hun beste VK hund i RFK 2019.

Axel var veldig snill med hundene sine, samtidig som han var konsekvent, og han jobbet mye og målbevisst for å få resultater. Han fremhevet aldri seg selv eller sine resultater. Axel var en tvers gjennom kjernekar. Han hadde mange venner både innen fuglehundmiljøet, på jobben og ellers.  Han var interessert i historie og var kunnskapsrik. Han var gift med Marianne, og sammen hadde de to flotte barn, Ida og Carsten.

Axel likte å være ute i naturen både sommer og vinter og han hadde evnen til å se kontrastene og de små detaljene i naturen. Han elsket å brenne bål, og vi har hatt utallige gode samtaler rundt kaffebålet.

Takk for ditt utrolige gode vennskap.  Du var hel ved!

Børge Simonsen.

Minneord til Axel Clausen
Rull til toppen