Liten rapport fra treningssamlingen 28 august

RFK arrangerte treningsamling under Sirdals høst prøven 28 august. Det var 16 ekvipasjer (12 unghunder og 4 voksne) som deltok i et strålende være inne i Holmevann øst. Formålet med samlingen er introduksjon til nye/uerfarne medlemmer for føring av hund i fjellet med fokus på ekvipasjen (fører og hund).

Terrenget vi disponerer tilbyr mange situasjoner for hundene denne dagen, men uten at noen hunder klarer å feste fast stand. Årsaken er mest sannsynlig at det er veldig tørt i terrenget og lite vind kombinert med unge uerfarne hunder. Det ble flere situasjoner der vi kom i fugl og som ved tidligere samlinger våknet flere hunder i løpet av dagen og ble mer beviste og fokuserte jegere utover dagen.

Tilbakemeldingene fra deltakerene var at meget postive, og speislt fordi dette er en praktisk øvelse i terreng med fugl med prakiske situasjoner der alle får se hva alle ord og utrykk betyr, og for å forstå hva hver enkelt må jobbe videre med for at ekvipasjen skal funger enda bedre sammen. 

Det er er et populert tiltak så desverre var det flere påmeldte som ikke fikk plass. Til dere som ikke fikk plass kommer det flere treningstilbud på et senere tidspunkt så følg med på RFK sine facebook side.

Undertegnede takker for hyggelig dag med engasjerte deltakere og ønsker alle lykke til videre.

Tom Soma

Tilbakemelding fra Øyvind Midttun som reiste hjem med premie på Søndag etter at han deltok på treningsamlingen lørdag:
«Takk! Det var litt av en opptur – fra å møte opp ganske grønn på lørdag morgen til å dra hjem igjen med en jaktpremiert hund på søndag. Hadde jeg aldri sett for meg. Veldig kjekt! 😊»

Liten rapport fra treningssamlingen 28 august
Rull til toppen