Resultat fra apportprøven på Horve

Årets apportprøve på Horve (30. juni – 1. juli) ble arrangert under flotte forhold for 2-beinte, men ganske utfordrende forhold for de 4- beinte. Varmt vær, tørt på bakken og varierende vindforhold skapte problem for flere av hundene. Til tross for det fikk vi mange premieringer og mange særdeles gode resultater. Det var mange nybegynnere med på prøven og flere av disse fikk med seg premier hjem. De andre kan trøste seg med at all erfaring er god erfaring.

En av de som jublet høyest var nok Turid Helgø med IS Einunnsdalens C-Copper som i sin første prøvestart klare å få full pott i alle øvelser på lørdagen og ble dermed innlemmet i den celebre 30 poeng klubben. Glade bevegelser var det også å spore hos Jan Gunnar Bowitz som på søndag førte Østjylland’s SR Eck fram til 1 AK og ble dermed Kombinert champion.Jørn Gunnar Bowitz stilte sammen med Therese Bowitz Havsø fire Gordon settere på prøven og fikk full uttelling. Alle fire hundene ble premiert begge dager. GS Troldmarkens Listige Ludwig ble også prøven beste UK hund.

På søndagen fikk vi enda et medlem i 30 poeng klubben. Denne gang var det Sveinung Steine som sammen med Suldølen’s AES Jeger som ble feiret. Jeger ble også prøvens beste AK hund.

På lørdagen ble det også arrangert såkalt «elite apport» hvor de 5 beste AK hundene konkurrerte mot hverandre om apportere flest mulig vilt på kortest mulig tid. Det var lagt ut 2 fasaner, rugde, høne, måke og and. 11,5 år gamle Hovdmyra’s Whole Lotta Yoko slo knock out på sine konkurrenter og en strålende fornøyd fører, Bjørg Vaage, kunne nok en gang konstandere at de eldste er nok de beste.

Da gjenstår det å takke dommerne, Eigil Haug, Kjetil Kristiansen og Alexandrer Kristiansen for god dømming og alle deltagerne for formidabel innstas både på og utenfor banen.

Horve 2018 55-18010_Premielister

 

Resultat fra apportprøven på Horve
Rull til toppen