Referat og premieliste fra Sirdal 2

Rogaland Fuglehundklubbs Sirdal II prøve ble i år arrangert 11-13. mars. Tradisjon tro var hovedkvarteret på forsvarets hytte på Ådneram.

På fredag hadde vi ute et UK/AK parti i Suleskard terrenget. Det var kaldt og overskyet vær på morgenen, men temperaturen steg utover dagen. Som vanlig var dette terrenget godt besatt med fugl og hundene hadde godt med sjanser til å sikre seg en premie. 3 unghunder viste sin klasse og det ble delt ut 3 førstepremier i unghundklassen.IMG_0050

De premierte var Arne Husveg med KV Rugdelias XAV Nadine, Egil Årstad med ES Morkhaugen’s Jilli og Martin Røynås med ES Nikita. For AK hundene var det stang ut og ingen premier.

Lørdag var det 3 partier ute. Været var som på fredag overskyet, men en god del mildere fra morgenen av. VK gikk i Jondalen/Flatestøl, mens det var blandapartier i Suleskard og på Dynjane/Elsvasshei. I VK var det dessverre litt langt mellom fuglene, men det var likevel to hunder som kunne reise fornøyd ned fra fjellet med VK-premie. Rune Halvorsen Staddeland sikret seg 1 VK m/CK på ES Gumpefjellet’s Susi, mens Øyvind Mauseth fikk 2. VK på sin ES Østkysten’s Egon.

Lørdagen skulle vise seg å være de brente sjansers dag i UK/AK. I likhet med på fredagen var det bra med fugl i Suleskard, men dessverre var det ingen hunder som greide å sikre seg en premie på det partiet, selv om sjansene var mange. I det andre UK/AK partiet som gikk på Dynjane/ Elsvasshei var det litt ujevnt med fugl, men alle hunder hadde sin sjanse i løpet av dagen. Mens AK hundene rampet seg ut, var det en unghund som klarte brasene og en 3. UK ble delt ut til Erik Seglem og P Solskaret’s Avatar.

På søndag var det igjen to UK/AK partier ute, et i Suleskard og et i Jondalen/ Flatestøl. Været var fortsatt overskyet, men gradestokken hadde nå krøpet opp på plussiden. Igjen var Suleskard bra besatt med fugl og det ble delt ut en førstepremie og en andre premie i begge klasser. Gisle Eriksen og ES Flørli’s Zlatan fikk 1.UK, Kjetil Kirkhus fikk 1. AK på P Sagåsen’s Vippa, Jone Mossige og ES Viroa’s Tine fikk 2. UK, mens Jørn Gunnar Bowitz og GS Østjylland’s Sr Eck sikret seg en fin 2. AK.

I det andre terrenget var det betydelig mer fugl enn dagen før. Dessverre var det en del ramping i AK, men Axel Klausen og B Jerpsetra’s Lala fikset biffen og kunne reise hjem med 1. UK.

Prøvekomiteen takker dommere og deltagere for en fin prøve. Vi hadde super stemning og god mat på forsvarhytta.

Full premieliste finner du her: Premieliste Sirdal 2_ 11-13 mars 2016

Med vennlig hilsen Prøveleder Gunnar Aavik.

Bildet øverst: Fra venstre, dommer Pål Friis, Jone Mossige, Kjetil Kirkhus, Gisle Eriksen og dommer Kjetil Kristiansen.

Bilder under: Fra venstre: Erik Seglem og P Solskaret’s Avatar, Axel Klausen og B Jerpsetra’s Lala og siste bildet: dommer Mette Møllerop, Vinner av VK Rune Staddeland og dommer Kjetil Kristiansen

Seglem

10426536_984925264877953_8228112679678335498_n Rune

Referat og premieliste fra Sirdal 2
Rull til toppen