Referat fra Sirdal 1

Sirdal 1 gikk i år av stabelen helgen 24-25.02.2018 med hovedkvarter i forsvarets hytter v/Suleskard.

VVK Sirdal 1 2018æret på lørdag var 6-7 minus med litt vind og noen snødryss og søndag hadde litt vekslende sol og snø fra morgenen og overskyet utpå dagen.

Lørdag gikk det ut 3 partier hvorav 14 VK hunder i Jondalen/Flatstøl terrengene, her ble det en »helsvart» dag hvor alle premierte var Gordon Settere med 1-2-og 3 VK. Det var ikke observert mye fugl i VK terrengene men det var nok til at noen klarte å lure rypene. Tre ganger ble det av deltakerne bak i partiet observert fugl som lettet foran hunder som stod i stand.

I suleskard var det ute et lite rent AK parti med 7 hunder og det rapporteres om sjanser på fugl i alle slipp, det ble dessverre bare en premiering med 2. AK denne dagen. UK partiet, også det med 7 hunder, gikk inn til Elsvasshei. Lett fugl også der, samt noen små tekniske feil av hunder og førere gjorde at det dessverre ikke ble premieringer på de unge lovende.

Jegermiddagen gikk av stabelen i sekretariatets hytte på lørdags kveld. 15 deltagere med godt humør fikk servert hjemmelaget hjortegryte og fruktsalat med krem til dessert.

Søndagen kom og to blanda partier med henholdsvis 7 og 9 hunder gikk i henholdsvis Suleskard og Flatstøl. I suleskard var det masse fugl og 3 premieringer, 1UK, 2UK og 3AK. Parti 2 gikk i Flatstøl hvor det ikke ble observert en eneste rype, men sporene etter den var over alt i terrenget. Sånn kan det dessverre gå av og til..

Prøven i år hadde mange færre deltakere enn i 2017. Noe av dette skyldes nok at mange trodde det var svømmeføre på fjellet. Det var det derimot ikke, føret var helt prima 🙂

Nok en gang retter vi en stor takk til komité og dommere som loset oss igjennom helgen, helt smertefritt. Ekstra kjekt at våre dommervenner fra Agder Fuglehundklubb stiller opp når det gjelder. Årets dommere: Samuel Larsen (AFK), Håkon Gerhardsen (AFK), Arild Skeivik (RFK), Axel Clausen (RFK), Jan Telhaug (AFK), Per Gunnar Foss (AFK), Ola Lunden Nedrejord (RFK) og Jan Atle Larsen (RFK)

En stor takk også til grunneiere og deltakere, uten dere ingen prøve.

Premier lørdag
1VK GS Svarthattens Alessa Con Amore e/f Gunn Ingebretsen
2VK GS Østjylland`s Sr’Eck e/f Gunnar Bowitz
3VK GS Perle e/f Ola Nedrejord

2AK IS Imingens Al Fram e/f Kjell Jacobsen

Premier søndag
1UK P Rokkomborres B Krutt e/f Rikke Andrine Næss
2 UK B Suhlegan Niusha (Donna) e/f Axel Clausen
3 AK ES Klevmarka`s Støkk e/f Karl Kallevåg-Albrektsen

Referat fra Sirdal 1
Rull til toppen