Referat fra Rogaland Grand Prix (Klubbmesterskapet)

Lørdag 22. oktober 2016.

Det er høst, nesten vinter i lufta. Temperaturen ligger rundt frysepunktet og en kald bris trekker over møteplassen ved garasjene hvor RFK har sine faste opprop ved prøver. Klokken er passert 0800, og dvinnere-rgpe som er tidlig våkne kan fra hyttevinduene se at det strømmer på med biler forbi fjellbutikken, mens de fyller på med bjørkeved i sine flotte minimalistiske vedovner, av nesten bare glass.

De fleste bilene har høy bakkeklaring og alle har hundebur. Ai, ai, tenker de. Det er de heldige folkene som får lov å holde på med fuglehund av sine ektefeller. De som er i god form og som trener mye. Med og uten hund. De som hverken er redd for kald vind, motbakker, kratt eller lange bilturer. De som finner seg i få tredd helårsbåndtvangen, som ei skinnlue, langt ned over ørene av politikerne i alle byene langs kysten. Uten å gå i protestmarsj eller brenne så mye som ett eneste bildekk. Det er de med lavt kolesterol og godt humør og de som har de fineste hundene.

Ja det er oss. Og akkurat denne dagen går Rogaland Grand Prix ( RFK’s Klubbmesterskap) av stabelen.

balHele 17 hunder er påmeldt, 6 i unghundklassen, UK. Og 11 i åpen klasse, AK. Blide og glade møtes vi ved garasjene og etter et kort opprop svinger vi oss inn i selve Njardarheim for å kjempe om edelt metall, heder og ære.

Denne gangen valgte vi å ikke mase på dommerne om hjelp til dømmingen, da de ofte har det rimelig travelt på denne årstiden. Frank og Karl fra styret utnevnte like godt seg selv til dommere for å ha en sjanse til å vinne noe selv denne høsten. Deltakerne som var alt fra garvede jakt og prøvedeltakere til nybegynnere, aksepterte heldigvis dette og vi kunne vandre inn i fjellet.

Sola og vinden vekslet på å holde temperaturen i sjakk. Først i 3. slipp fikk vi kontakt med rypene. Unghundene ES Gizmo og B Fran fikk sin sjans på 4+2 ryper men det ble dessverre stang ut. I neste slipp var vi over i AK og her var det IS Kira som fikset seg et fuglearbeid uten reis. Vi var igang, og det ble selvsagt litt liv i folk og hunder når det første skuddet gikk av.

I slipp senere sikret P Rango seg et presist arbeid uten reis mens et par andre hunder misbrukte sine sjanser før lunch. Etter lunch var vi igjen over i UK og her sikret ES Støkk seg et fint arbeid med reis, rett foran nesen på ES Tindra. I dagens nest siste AK slipp viser den 10 år gamle IS Lana at de gamle fortsatt er eldst. Det letter 7 ryper uten at hundene er i nærheten men Lana slår seg ned i lia og finner to til. Arbeid uten reis på henne også, med makker ES Luke fint sekunderende bak.

Vel nede ved bilene kommer årets første lette snøfnugg dalende over oss men vi gjør oss klare til premieutdeling.

Klubbmester i UK ble Engelsk setter Klevmarkas Støkk til Karl Albrektsen.

Klubbmester i AK ble Pointer Gloføklias Rango til Steinulf Smith-Meyer, med IS Kira til Ernst M Aarre og IS Lana til Linda og Tom Soma halsende like bak.

esVi takker alle som deltok og er strålende fornøyd med nivået på hundene i begge klassene. Dette var som å gå på en helt ordinær prøve med hensyn til kvalitet på hundene og vi håper virkelig å se dere igjen på våre prøver i tiden som kommer. Tren dressur, vær aktive med hundene og dere vil få mange lykkelige stunder med de!

Her er en oversikt over de som deltok:

Jens Arne Thorsen med Gordon setter Mira

Kristina Marie Kjønnås med Engelsk setter Tindra

Karl Kallevåg-Albrektsen med Engelsk setterne Luke og Støkk (vinner i UK)

Rune Mauland med Breton Fran

Kristine Skalle med Engelsk setter Gizmo

Ludvig Gustav Lorentzen med Engelsk setter Maja

Jarle Habbestad med Irsk Setter Kaja

Steinulf Smith-Meyer med Pointeren Rango (Vinner i AK)

Arvid Wessel med Engelsk setter Rio

Cathrine Kaas Munthe Lund med Gordon setter Mia

Ernst M Aarre med Irsk Setter Kira

Kristian Vatne med Pointeren Nitro

Arne Torgersen med Engelsk setter Loke

Tom Soma med de Irske setterne Tempo og Lana

Frank Ådne Pedersen med Pointeren Suzie Q

deltakere-2

 

 

Referat fra Rogaland Grand Prix (Klubbmesterskapet)
Rull til toppen