Rapport Forusprøven 2021

27.-28. november 2021 arrangerte Rogaland Fuglehund klubb sin årlige lavlandsprøve Forus.

Prøven hadde god påmelding, med ventelister samtlige dager. Lørdag sendte vi ut 1 VK parti og 2 kvalitetsparti. Terrengene vår blir stadig utbygd og tilgjengelige areal blir dermed utfordret. For å sikre at VK’en fikk nok terreng ble det i år forsøkt å legge ny rute over eksisterende terreng på Stokka. Tilbakemeldingene fra både lokale og tilreisende deltagere på dette grepet var utelukkende positive, og vi i komiteen er glad for å se at dette lyktes Her fant de noe fasan og flere rugder. Kvalitetspartiene lørdag ble sendt til Jåsund og Kolnes. 

På Jåsund var det godt med fugl med oppimot 20 fasanoppflukter og noen få rugder. På Kolnes ble det observert et par rugder og 1 fasan. Søndag hadde vi ute 3 kvalitetsparti hvor Stokka, Jåsund og Randaberg ble brukt. På Stokka var det rugdene som viste seg denne dagen, mens Jåsund hadde som lørdag innslag av begge deler dog i noe mindre omfang enn lørdag. På Randaberg var også rugdene i våre trakter.

 

Værgudene var på vår side, og vi hadde klart oppholdsvær begge dager. Selv om enkelte terreng hadde god fuglebestand, hvor dommerne helgen gjennom registrerte 65 sjans på fugl, var det ikke mange hunder som behersket forholdene like godt.

I VK lørdag var det 1 hund som utmerket seg med fuglearbeid på fasan som i utgangspunktet ikke hadde noen planer om å komme ut av skjulestedet sitt godt gjemt i steingjerdet. Speldraget’s F Golddigger til Randi Schulze løste oppgaven utmerket og fikk med det tildelt 1VK med CK!

Utover dette fikk vi delt ut 6 premier i kvalitet helgen gjennom. Det var kun 1 hund denne helgen som håndterte fuglene begge dager, fasan lørdag og rugde søndag. Dette var Hoveræget’s Ellinor og Kristian Årstad Skogen som ble premiert med 1UK lørdag og 2UK søndag!

Gleden var stor for super-kokken vår Tore Eritzland, og resten av komiteen, da vi nok en gang fikk anledning til å invitere jaktprøvedeltagere og medlemmer til jegermiddag på Randabergfjellet. På menyen i år stod helgrillet smågris og hjemmelaget karamellpudding – takk for maten Tore!

Hjertelig tusen takk til alle dommere som stilte opp, samt takk til Kjetil Kristiansen som stødig NKK representant helgen gjennom. Vi ønsker også å rette en stor takk til alle grunneiere som lar oss drive med sporten vi er så glad i. Takk til prøvekomiteen for vel blåst arrangement 🙂 

Sist, men ikke minst, takk til prøvens sponsorer!

Morene produkter som hovedsponsor under prøven, som stiller med hundefôr premier av beste kvalitet og flotte deltakergaver! Husk at klubbens medlemmer får gode priser på produkter fra Morene, søk det opp på hjemmesiden for mer info 🙂 

Janas Fiskerøykeri som i år igjen stiller med fantastisk godt pålegg til frokostbuffeten for våre overnattende gjester 🙂 Dette kan vi anbefale til julens mange gode lunsjer!

Knivsliperen på Lura, ved Svein Enes, for flotte dommergaver! Se her for et godt julegavetips for dem som har alt 🙂 

Nedenfor finner dere premielistene og bilder av glade vinnere 🙂 

Randi Schulze og Speldraget's F Golddigger ble tildelt 1VK m/CK.
Kristian Årstad Skogen og Hoveræget's Ellinor med 1UK og 2UK.
Per Eivind Øen og B SAGA av Kleppelia med 2UK.
Sveinung Risa og Brudeslåtten's Saga med 3UK.
Reidar Løfsgaard og Tiurfoten's Queen med 3UK.
Fører Alexandra Garcia, Eier Magne Haraldsen og Furukollen's Fair Verona Racing med 3 AK.
Rapport Forusprøven 2021
Rull til toppen