Premierekord på Sirdal Høst

Trodde du kanskje at rypene hadde forlatt vestlandet? At alle hadde flyttet til Finnmark? Nix. I år ser det ut for at også rypene har reist sørover på ferie.

Skjønt, ferie, og ferie. I Sirdalen helgen 26-28/8 opplevde rypene noe som mer kan minne om en trimferie med Kari Jaquesson, enn et Spa i knusktørr blåbærlyng. Gang på gang ble de trimmet av fuglehunder i alle farver og fasonger. Første økt ble en våt affære. Fredagen gikk det ut to partier og det ble fryktelig vått for folk, hunder og ryper. Men hundene gjorde jobben og det ble hele 7 kjekke premieringer denne fredagen.

Ellinor og RashkaDen kanskje mest etterlengtede 1. AK premien, fikset den korthårede vorsteheren Hantovegens Rashka til sin langhårede eier, Ellinor Nesse (bilde nr 1). Det sies at spenningen var til å ta å føle på når de etter en tids leting fant Rashka i stand. Men hun skuffet ikke og vi er sikre på at hverken dommer eller fører merket noe til regnet når revolveren smalt på Hyttehei den 26/8-2016.

Også Martin Røynås med den engelske setteren Nikita fikset en fin fin 1. AK i regnværet. (bilde nr 2)

RøynåsLørdagen kom med betydelig bedre vær og det ble sendt ut to blandede partier, et treningsparti samt et VK parti. Og hvilken dag det ble. Kari og Rypene stilte klare til dyst og de fikk seg noen fine intervall økter på fjellet. Det gjorde også noen av hundene, vi hørte unge hunder lose og så voksne menn gråte. Både av glede og skam 🙂 Hele 6 premier i UK/AK og 4 stk i VK ble lørdagens fangst. Kjekt var det å ha med en Rød/Hvit Irsk setter på prøve og en korthåret Weimaraner samt flere Munsterlandere på treningspartiet denne helgen. De ser en ikke for ofte men vi håper å sees igjen folkens.

Vinneren av VK ble Arild Skeivik med Pointeren Barentsviddas Donald som fikk 1. VK m/ck. En av hans konkurrenter kom ned fra fjellet og fortalte at et av Donalds fuglearbeider var helt Disney og skulle vært malt, så rått var det 🙂 (Bilde nr 3. Arild og Donald til venstre, Morten og ES – Flørli’s Miss Tallulah som fikk 2. VK, til høyre)

Vk nr 1 og 2 Sirdal 2016Fra treningspartiet ble det også rapportert om god stemning og gode talenter. Vi kommer garantert til å se igjen flere av disse deltakerne på prøvearenaen senere i høst/vinter.

På kvelden var det 23 stk til jegermiddag på Forsvarshytta og her dukket det også opp to av gutta fra treningspartiet som slo opp telt ved hytta og ville være med på festen. Utrolig kjekt. Vår egen Tore Eritzland i Sirdal Høst komiteen stilte med rådyrkjøtt han selv hadde jaktet. Han disket opp med en meget fortreffelig rådyrgryte som falt godt i smak. Det gjorde også alle de gode historiene, sanne og usanne, som ble fortalt rundt bordene.

I år hadde vi en dommergjest fra Bergen med oss i Sirdalen. Øystein Utne skulle re-sertifiseres og trengte noen elevarbeid. Den godeste Utne fikk på lørdagen æren av å dømme i Flatstøl og som den godtroende Bergenseren han var, trodde han at Flatstøl var flatt. Er det mulig?? Med smil om munnen døpte han terrenget om til Gaupestøl under sin tale på festmiddagen, til lett humring i forsamlingen. Hvem har sagt at det skal være flatt og enkelt å komme seg på en premieliste med fuglehund? Det får da holde av vi har nok fugl og den beste jegermiddagen? 🙂

Vi får kanskje lage vårt eget slagord her i RFK? Slutt å reise langt for å gå flatt, når du kan kjøre kort og gå bratt? Eller: Bikkja finner da fugl også i en bakke, å da kan du premien i sekken pakke!

Prøvens siste dag gikk under fine forhold, med oppholdsvær og litt vind. Dagens prestasjon stod Sveinung Steine for da han hanket inn 1. AK på begge hundene han var ute med. Sin egen lille dame, KV Rypesteggens Cot Eowyn, og hans oppdretters Aoa Maximus. Sterkt. Kan også nevne at den lille damen kom helt til NM finale under helgens NM høyfjell!!

Fra en strålende fornøyd prøveleder meldes det om noe som ligner på en premierekord, med 25 premier (nesten 30% premiering av de startende hundene) Det kan nevnes at dette kun er 2 premier mindre en den store prøven på Hovden som hadde over 250 startende hunder!!

Vi benytter anledningen til å takke våre dommere som med sitt gode humør og sin faglige tyngde nok en gang loset erfarne og uerfarne trygt gjennom helgen. En stor takk også til Tom Soma og Terje Egeland som ledet og veiledet treningspartiet på lørdag. Alle kom hjem til slutt 🙂

Vi gratulerer alle de premierte og på vegne av deltakere og dommere takker vi også komiteen for godt gjennomført prøve og retter en stor takk til avtroppende medlemmer i komiteen!

PS. Fulle premielister finnes på egen link på hjemmesiden.

Vi sees i Sirdal ved neste anledning?

Premierekord på Sirdal Høst
Rull til toppen