Nordnorske tilstander under Sirdal vinter 2

Sirdal vinter 2 er historie og kan legges inn i minneboka for mange av oss.

Med unntak av fredagen hvor et parti gikk uten fugl en hel dag, ble det utover helgen nordnorske tilstander i fjellet. Det flakset ryper alle veier og på søndagens parti på Suleskar mistet dommerne tellingen når det passerte 100 observerte ryper, før lunch. Unge hunder og eldre menn ble så overrumplet at de ble satt helt ut av spill og måtte kobles 🙂

Jonsdalen VK Sirdal 2Fredagen blåste nesten bort for de to små partiene som var ute, men på Suleskar klarte hele 4 ekvipasjer av 7, å sikre seg premier. På flatstøl var det ikke mulig å finne noe som helst denne dagen selv om hundene jobbet godt i tungt føre.

TV kjendisen fra Lista, Rune Ingebretsen er vant til litt vind og knallet like godt til med 1. AK på ES Jøldalens Chablis og 2. UK på ES Røynåsen’s Lea.
ES Slettedalen’s Gibson og Egil Mellgren fra nedre Sirdal fikset seg en flott 2. AK mens ringreven Gustav Larsen fra ytre Flekkefjord og ES Sagåsen’s Lili ordnet en fin fin 2. UK.

Lørdagen ble som et eneste stort postkort med sol fra blå himmel og godt med fugl i alle tre terrengene.

Jens Arne Thorsen med GS Bashammarens Darling Mira kom ned med en sterk 2. UK.

Så vartet Gustav Larsen opp med ny premie, Derbybillett og 1. UK til ES Sagåsen’s Lili.  Axel Clausen fra øvre Klepp ville ikke være dårligere, 1. UK også for hans Breton Suhlegan Niusha «Donna».

Ole Aamodt har slått til og hentet seg en Engelsk setter som han holder på å tune inn nå, hun heter ES Resasteinens Tess og fikset seg en fin 2.UK denne lørdagen mens ES Slettedalen’s Gibson og Egil Mellgren hentet en ny premie, denne gang en 3. AK

Ine Gaard fra indre vest Agder har en lettbeint KV som heter Hufsa, hun ble VK hund med sin fortjente 1. AK.

Ine og Hufsa

I VK ble det gått 3 runder og også her var det så mye fugl at samtlige premierte hadde små minuser med seg i bagasjen ved dagens ende. En og annen ramp ble sendt hjem uten premie også..

Vinner med 1.VK ble Olav T. Løhre og Østheias Maja, 2.VK til Gisle Eriksen og Flørlis Zlatan, 3.VK til Jan Telhaug og Berkjestølens Yara og 4.VK til Ola L Nedrejord og Solasteggens Bella.

På søndagen ble det i likhet med fredag kun sendt ut to små partier. Det er egentlig smått utrolig at det ikke er 3-4 fulle partier på en slik prøve så vi i RFK skal jobbe målrettet og godt fremover for å få flere deltakere til disse prøvene.

Martin Røyås fra Evje hadde fått nyss i den gode fuglebestanden og vippet med seg Engelsk setter Røynåsen’s Pippa til fjells på søndagen. Hun knallet like godt til med 1. UK på første forsøk i unghundklassen.

Eva Fersnes var på vei hjem til det blide sørland på lørdag men magefølelsen tok håndbrekksving på bilen nede i dalen og hun booket inn på forsvarshytta igjen. Nydelig, for hun ordnet seg en flott 2. AK på Pointer Røynåsen’s Lille Svarten.

Sindre Sørensen

Ine Gaard og KV Hufsa stilte to dager og fikk belønning med nevnte 1.AK lørdag og en sterk 2.AK søndag.

Nytt fjes hos oss er KV Bergjordets Jjn Milo og Sindre Sørensen (bildet) og de var ikke snauere enn at de knallet til med et flott fuglearbeid med reis, og 2.UK

Vi avslutter med å takke alle dommere, deltakere, sponsorer, grunneiere og prøvekomité for å ha bidratt. Uten dere, ingen suksess!

Sponsorer for prøven var Meradog og Steensland Sport Hundvåg

Prøveledelse og dommere har også kåret prøvens unghund ut i fra ett enkelt resultat slik at ikke antall prøvestarter ble tellende. Vinneren der ble Axel Clausen med Breton Suhlegan Niusha «Donna». Vi gratulerer 🙂

Axel og Donna

 

 

 

 

 

 

Axel & Donna, vinner av prøvens unghund

VK

 

 

 

 

VK vinnere flankert av Samuel Larsen og Kjetil Kristiansen som dømte på utmerket vis.

Eva Fersnes

 

 

 

 

 

 

Eva Fersnes Røynåsen’s Lille Svarten

Martin R

 

 

 

 

 

 

 

Martin Røynås og Røynåsen’s Pippa

Ine og dommere

 

 

 

 

 

 

 

Ine Gard og KV Hufsa med dommere Per Gudmund Foss og Jan Atle Larsen

Gisle Sirdal 2 Ola og Bella Olav Sirdal 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Premiert i VK, fra venstre: Gisle Eriksen/Zlatan 2.VK, Ola L Nedrejord/Bella 4.VK, Olav Løhre/Maja 1.VK

Nordnorske tilstander under Sirdal vinter 2
Rull til toppen