Mange fine premieringer på Sirdal vinter 1

Startskuddet for årets prøvesesong gikk av lørdag 18/2-17 i Sirdalen.

Sirdal vinter 1 er en liten, kjekk prøve som absolutt er klar for flere deltakere til neste år. To blandede partier med unge og voksne hunder, UK og AK, og et parti med VK hunder startet denne lørdagen ut i flott små-kaldt vintervær. Og et skiføre som bare den mest hardbarka polfarer kunne like.

Øyvind og EgonIs og skare og et spetakkel av en annen verden når hunder med førere kom labbende innover fjellet, det var nesten så en kunne se ørene på rypene inne i fjellet. Og de var ikke særlig samarbeidsvillige.

I VK var det Øyvind Mauseth og ES Østkysten’s Egon som klarte å spikre seg ei rype. Ny stand under utredning og rooolig i oppflukt og skudd. Ingen andre i denne klassen fikset fuglene, men både deltakere og dommere så flere fugler i fjellet 🙂 1 VK til Egon og en utmattet og glad Mauseth ble loset ut til bilene i det vinterværet gikk fra kaldt og tørt, til mildt og fuktig.

Fra de blandede partiene ble det meldt om få premier der også men Åsmund Hamre og P Østagløttens Janka tok vare på sin sjanse og fikset seg en ny 1. UK (de har minst en fra før) En annen rutinert mann med en ung hund er Njål Lundevik fra Mandal. Han stilte denne gang med en unghund fra eget oppdrett, KV Åsheias Emb Sniff som fikset seg en fin-fin 2 UK.Åsmund og Janka

Rune Mauland har tidligere vist seg fram på trening med sin Breton Fran. Fin-fin 2. UK også til denne kjekke ekvipasjen.

Søndagen startet med delvis skyet og oppholdsvær etter mye regn i løpet av natten og tidlig morgen. Føret var stort sett bra, mykt på toppen og noe gjennomslag enkelte plasser. Dagen skulle vise at det var mye fugl i begge terrengene og mange premier av høy klasse, det ene partiet kom ikke tilbake før kl 18:00 da det var mange ekvipasjer som lå an til gode premieringer. Vi fikk hele 8 premier denne dagen med 3 på det ene partiet og 5 på det andre.

Ryktene om at minst to hunder med blandet dressur røk og mistet soleklare 1. AK premier svirret også i luften i dagene etter prøven 🙂

De premierte på søndagen:

1UK ES Bjerkestølen’s Zica – Jan Telhaug

1UK GS Gullsmedåsens Fågel – Jan Sundfør

1UK ES Fronkmovangen’s Langbein – Arild Skeivik

2UK IS Storstogas Ruffen – Tore Foss

2UK B Suhlegan Niusha – Axel Clausen

2UK B Orreskogen’s Clay Allison – Olaf Hafstad   fører/ Eigil Haug

1AK ES Yggaren’s Sussi – Egil Mellgren  fører/ Gunnar Aavik

2AK ES Rotuas G-Kila – Tore Eritzland

Gratulerer til alle premierte.

Sirdal 1 2017

Også denne gangen har vår lille prøve med den flotte komiteen bestående av Hilde B Ims, Øyvind Dahl-Stamnes og Stig Andre Sunde fått gode tilbakemeldinger fra våre kjekke deltakere. Det setter vi alle stor pris på. Tusen takk.

Vi retter også en stor takk til våre dommere, alle deltakere, Sponsor Terje Egeland/Meradog og alle grunneiere. Uten dere, ingen prøve!

Vi sees på Sirdal 2, 17-19. mars.

Velkommen!

Mange fine premieringer på Sirdal vinter 1
Rull til toppen