Sirdal Høst bekreftet sin posisjon som Høstens vakreste eventyr.

Hei folkens.

Det ble ei forrykende helg med masse fine premier, fint vær og veeeldig bra med fugl under årets Sirdal Høst.

Vi fikk også århundrets comeback av en erfaren hundemann under denne prøven. Svein Magne Haraldsen dukket opp med sitt nye håp, Pointeren Furukollens Fair Verona Racing. Og Racing ble det, de knallet like godt inn 1 premie i unghundklassen (1.UK) hver eneste dag. Det er utrolig sterkt å gjøre dette i terrenger som var så oppfylt med fugl. Store gratulasjoner fra oss alle til ekvipasjen 🙂

Svein Magne

 

 

 

 

 

Lørdagen gjennomførte vi treningssamling i Holmevatn øst, det var 2 AK hunder og 8 UK hunder.

Etter hvert viste det seg at forholdene skulle være litt vanskelige for hunder med litt liten erfaring, og det ble mange støkk situasjoner.
Det var fugl i nesten alle slipp og vi håper at alle deltakerne fikk tips denne dagen som de kan bruke i videre trening.
Treningsparti
Tusen takk til Tom Soma som igjen stiller opp som instruktør med både godt humør og god kompetanse!!

De som i år var med på samlinga var:

Elisabeth Saga, Brage Aftret, Jone Mysing, Stian Sæland, Bente Larsen, Steffen Slåttebræk, Joackim Fidtje, Eldfrid Irene Hognestad og Lill Karin Rimestad

Litt fra lørdagens VK

Frafall på fire hunder i siste liten gjorde at prøvens VK parti bestod av 15 hunder med førere som vandret inn i småkuperte Flatstøl.
En av disse ekvipasjene, Øivind Skaunfelt og ES Gwen hadde stått opp kl. 0300 for å kjøre helt fra Larvik og opp til oss i Sirdalen. Makaløust bra 
Vi startet dagen med to morgenfriske fyrer fra Ålgård. Begge med blodtrimmede engelske settere. Det er spenning i luften, hundene er overtente og vipper over kanten. Når slippet er over må begge forlate oss med fotlenke. En av eierne mangler hund men den finnes i stand etter «ei god stund»
KV Fryd smeller rett i stand når hun slippes i andre slipp. Frisk reis og komplett rolig i stort kull, flott apport. Senere i slippet tipper det inn for mange minuser og Fryd må dessverre også forlate oss.
Etter fire slipp hadde 5 hunder blitt slått ut, enten pga forspilte sjanser, eller da de ble for lenge borte.

Det var godt med fugl i terrenget så det er kanskje ikke så rart at noen hunder luftet seg litt på sin første prøvestart for høsten? 
I det sjette slippet kjempet P Suzie Q mot ES Susi og det var ES Susi som fant det første kullet. P Suzie Q klarte likevel på lovlig vis å få foten inn i situasjonen som endte opp med fuglearbeid med reis for ES Susi og fuglearbeid uten reis for P Suzie Q.
Etter korrekt utført apport av begge hunder finner P Suzie Q nok et kull og smyger over ES Susi på lista.
I neste slipp finner ES Sandy fugl, frisk reis og dårlige bremser gjør at også hun må fortøyes for dagen.

Etter en lang lunch i nydelig høstvær starter runde to.
Pointer Yazz er lettbeint men fører litt tung så han ser ikke det dommerne ser, og ekvipasjen får forlenget lunch..
ES Susi er også lettbeint og finnes i stand på andre siden av en diger kløft. Det er langt opp til henne og det letter fugl provoserende foran henne flere omganger. Far rekker ikke frem før det er for sent..
Ingen andre klarer å finne fugl i andre runde og det settes opp en kort tredje runde med slipptid 5 minutter for resterende hunder.
Pointer Suzie Q med fører Frank Ådne Pedersen har aldri fått premie i VK, nå ligger de på topp og vet at nede i bjørka skal det avgjøres. Suzie Q og GS Ullrik jobber febrilsk nedover men finner ikke mer fugl de heller.

Siste slipp, P Mattis mot ES Panigale.
Unge Pedersen vet han har sikret seg sin første VK premie og vil uansett valør være Europas gladeste mann.
Begge hundene blir straks borte i nydelig biotop. Deres to førere er rutinerte men pulsen høres i hele Flatstøldalen.
Med ett sees ES Panigale på jakt etter rype, både unge Pedersen og dommer Telhaug får med seg dette. Spenningen er til å ta og føle på nå. Så kommer det to ryper til og jaggu har ikke Pointer Mattis også gjort forbryter av seg.

Frank og Suzie QDet er et faktum, P Oterbekkens Suzie Q får sin første VK premie, en fin 1.VK.

Dommere for dagen var Knut Torkildsen og Jan Telhaug og også de løste sin oppgaver på ypperlig vis.

Fra UK/AK partiene

To blandede partier, UK/AK startet ut i fjellet fredagen. Været var fint og det viste seg kjapt at her var det fugl i fjellet.

Hele 7 premier fordelt på to partier gav høy premieringsprosent. I tillegg til ovennevnte Pointer til Svein Magne Haraldsen fikset KV Åsheias Enb Nilus til Charlotte Lundevik seg en 1. premie i åpen klasse (AK) Det går rykter om at far Njål var fører her 🙂 Njål fikk også 2. ak på bror Zniff denne dagen.

Tom Ove Wold og Øystein Mauseth åpnet også premiekontoen på sine unge hunder, ES Gaupeskaret’s Chasy til Tom fikk 2. UK og ES Resasteinens Bast til Øyvind fikk 3.UK

Tom Ove

Øvrige premier fra fredag:

Svein Magne Haraldsen med Furukollen’s Fair Verona Racing 1. UK.

Toralf Egeland med IS Fugloddens Ako, 2.UK.

Tore Foss med IS Tintorama’s Tr Arko, 2.AK

Lørdag ble også en fin dag hvor regnet så og si uteble. Mye fugl og mye ramping ødela for de fleste men Kleppturboen Breton Suhlegan Niusha, til daglig kalt Donna, knallet inn 1. UK. Fører og eier Axel Clausen. 1. UK også på lørdag til Svein Magne Haraldsen med Furukollen’s Fair Verona Racing mens Bjørnar Schikora og Svein Arild Holmen fikset 2. AK på hhv IS-Heggelifjellets O-Reisa og ES- Grimasteggens NE Jette

VK er beskrevet lengre oppe, vinner med 1. VK og eneste premierte ble Pointer Oterbekkens Suzie Q med eier og fører Frank Ådne Pedersen. Deleier May Britt Ramsdal ble også observert i lykkerus på fjellet.

Njål og Charlotte

Søndag ble nok en magisk dag i fjellet med skyfri himmel ved opprop. Det rapporteres om ville tilstander med store mengder fugl fra begge parti, og hele 7 hunder klarte å mestre dette på premieringsverdig måte.

En av helgens store prestasjoner stod utvilsom vårt nye medlem Stian Sæland fra Klepp for. Under hele lørdagen gikk han med sønnen på 4,5 år i bæremeis under treningssamlingen. Stian syntes dette lovet godt og stilte på søndag opp med sin ES Aston i UK. Med sønnen på ryggen fikset de en knallfin 2. UK på sin første? prøvestart!! Det må legges til at dommeren tok seg av skytingen all den tid junior satt i meisen 🙂

Øvrige premierte fra søndag:

Svein Magne Haraldsen med Furukollen’s Fair Verona Racing 1. UK

Sveinung Steine med KV Suldølen’s AES Jeger, 2. UK

Halvar Lauvskar med GS Finnvola’s Mitah, 3.UK

Steinar Søyland med Øvstebua’s Adm Frys, 2.AK

Nina Helene Helle/Sjur Gilje med KV Viljetuns Cfd Hunter, 3. AK

Njål Lundevik med Åsheias Enb Zniff, 3.AK

Komplett resultatliste finnes her: Premieliste sh17

Jegermiddag med premieutdeling samlet ca 20 personer ved langbordet på lørdag. Nok en gang en stor takk til kokken Tore som serverte et fantastisk måltid, både fredag og lørdag, takk også til Toastmaster Erwin og takk til Aleksandra Garcia som sporty fortalte om sin hunds perfekte fuglearbeid på ugle om lørdagen. Hun fikk fiiin diplom 🙂

Vi gratulerer alle premierte og sender den stor takk til alle våre deltakere, våre eminente dommere og alle komitémedlemmer som bidro til at dette ble en meget vellykket prøve.

Vi sees!

Stemningsbilde

Pause i partiet

Sirdal Høst bekreftet sin posisjon som Høstens vakreste eventyr.
Rull til toppen