Referat fra Sirdal 1

Telt og hunderDet er 11. februar og litt over 2 uker igjen til Sirdal 1. Bommen er åpen og det går an å kjøre bil inn i trenings terrengene til RFK.

En uke senere forbereder styremedlem Karl Kallevåg-Albrigtsen seg på å reise inn med telt for å overnatte og trene den siste helgen før prøven. Det blir annonsert litt rundt at de som vil kan hive seg med.

Det meldes snø og passe dårlig vær i Sirdalen den helgen så Karl får kun med seg en av de nye ivrigste medlemmene, Ine Gaard med Vorsteheren Hufsa, på turen. Vel oppe i Sirdalen blir de overrasket av skikkelig snøvær og med 3 hunder, fjelltelt og gode soveposer bakser de seg innover fjellet.

Vel fremme settes campen opp og det er deilig å få igang primusen. Kaffen kokes og glade hunder, og eiere, slapper av på beste vis.

Når dagslyset igjen tar tak har det kommet mye snø og hundene får noen strevsomme timer på jobb. Men de finner fugl og har hele fjellet for seg selv.

Karl i teltet

Masse kule bilder distribueres til oss som sitter hjemme foran peisen og tror at alt er bare sorgen i fjellet, mens Karl og Ine får en opplevelse mange av oss aldri kommer til å få.

Så kommer helgen hvor Sirdal 1 går av stabelen. Det har gått ras i Hunnedalen dagen før og rasfaren er stor. Alle er litt på tuppa og det skal ikke tas noen sjanser ute i terrengene.

Været er helt fantastisk. -17°C om morgenen, men oppropet er ikke før kl. 0900 så før vi rekker å komme oss ut i terrengene har temperaturen steget betraktelig.

Sola dukker raskt opp, og nesten like raskt viser rypene seg. På partiet i Suleskard seiler en enslig rype over oss før dommerne Arne Husveg og Alexander Kristiansen rekker å ha sin faste andakt og sette på noen av hundene.

En luring som får med seg dette er ringreven Axel Clausen som med sin Breton, Jerpsetra’s Lala, skal ut i første slipp. Lala finner denne rypen etter 6 minutt og 23 sekunder, spikrer den, og reiser den djervt på førers kommando. Pang. Fuglearbeid med reis i første slipp. Axel smiler lurt når 1. slipp er  ferdig. Alltid kjekt å komme igang og når dagen er omme står Lala igjen med en super 2. uk.

Aksel

Så går det slag i slag utover mot lunch. På vk partiet vippes det ut hunder som enten ramper eller sitter fast i den dype snøen. Det er tungt, selv for hundene i vinnerklassen.

Engelsksetter Gibson spikrer ei rype i Suleskard. Men Gibson er for godt trent og rask på labben og går litt for langt etter i reisen. Eier og fører Egil Mellgren roper nordnorske gloser etter bikkja, selv om han er Rogalending. Stang ut.

I vk sikrer den langveisfarende Trønderen Torleif Nordskog og Irsk setter Boss seg to fuglearbeider utover dagen. Torleif kom kjørende helt fra Notodden for å tukte vestlandsbikkjene våre og sikret seg ved dagens slutt en fin fin 2. vk

I Suleskard går også to langveisfarende karer. Eivind Erntsen og Vegard Varsi Øyen fra Bodø og Vadsø hadde tatt turen helt fra Lørenskog for å delta på Sirdal 1 med sine Gordonsettere. De har hørt at det er bra med fugl og god stemning hos RFK. Det fikk de rett i og selv om de ikke fikk med seg premier i sekken var de full av lovord om prøven og folkene de hadde møtt denne helgen. Velkommen tilbake gutter, alltid kjekt med så trivelig besøk.

 

Torleif N 2 VKPå Flatstøl har unghundene Pointer B-Mr.X Av Vestre Homble til Ingrid Kristiane Waarøe og Engelsk Setter Morkhaugen’s Jilli til Kristian Årstad Skogen, ført av Egil Årstad fikset seg et fuglearbeid i samstand på den samme rypen. 3.uk til Mr. X og 2. uk til Jilli. Stang inn der også.

Tilbake i Suleskard har Pointer Oterbekkens Suzie Q også klart å lure seg et fuglearbeid med reis. Men det er tungt for Suzie Q. Kreftene holder ikke helt inn men hun åpner sesongen med 2. ak, og eier Frank Ådne Pedersen er kjempefornøyd med det.

Ine og vorsteher Hufsa har fått betalt for all treningen og Hufsa flyr rundt i terrenget som om det er turboføre. Det hviskes bak i partiet, Se på den bikkja? Hærregud hvor den går. Når det snakkes om at ei bikkje går, så går den ikke, den flyr.

Ine og Hufsa knaller til med to fuglearbeid på dag 2, og får med seg en kjempefin 2. ak i sekken. Hadde Hufsa bare fått vist reis så…. Vi i RFK gleder oss til å følge denne ekvipasjen videre i vinter!

Årets skogsfuglhund i 2015 i RFK ble ES Rotuas G-Kila med eier Tore Eritzland. Denne ekvipasjen kan gå på fjellet også og startet sesongen med en fin, fin 2. ak.

For 15-20 år siden herjet Åsmund Hamre rundt med noen fantastiske Bretoner i vk. Åsmund er nå tilbake i prøvesporten. Nå med en 10 mnd gammel pointer, Østagløttens Janka. Janka fikset en sterk 2. uk i sin første prøvehelg og ES Slettedalen’s Gibson fikk opprettet tilliten til far Egil D. Mellgren med en sterk 2 ak på søndagen. I vk på lørdag stilte søsteren til Oterbekkens Suzie Q, Oterbekkens Yazz, til sin 2. start i vk. Yazz og oppdretter/eier Børge Simonsen knallet like godt til med 1. vk mens Pål Friis som hadde tatt turen opp fra det blide Sørland, sikret seg 3. vk på lørdag og en sterk 2. ak på søndag med sin Engelske setter, Bjerkestølens Alle’.

Med de flotte bildene over og under takker vi alle dommere, deltakere, sponsorer, grunneiere og prøvekomite for en fantastisk helg og ønsker alle velkommen tilbake allerede 11-13 mars på Sirdal 2.

Bilder fra toppen: treningsturen til Karl og Ine. Axel Clausen med sekk og lue, Torleif Nordskog og IS Boss med diplom. Under: Frank (i rød anorakk), Suzie Q og dommer Arne Husveg, VK premierte med dommere. Fra venstre, Ketil Kristiansen, Torleif og Boss, Børge og Yazz, Pål og Alle og til høyre dommer Espen Lunne. Bilder i nederste rekke, Arne Husveg som bedømmer hare på stil. Fra partiet på Suleskard med Åsmund Hamre i front og til slutt Ine med Hufsa. Full premieliste er lagt ut på annen link.

Velkommen til Sirdal 2, 11-13 mars.

 

Frank og Arne
Vinnere og dommere VK
Vintersol

 

 

 

 

 

 

 

 

Arne og Haren Åsmund Ine og Hufsa

Referat fra Sirdal 1

Én kommentar til “Referat fra Sirdal 1

Kommentarer er stengt.

Rull til toppen