Rapport fra vintersamling 4. mars

12 ekvipasjer var påmeldt årets vintersamling, tre stk meldte forfall og en stilte uten ski på RFK’s vintersamling den 4. mars 🙂

De fleste hundene var mellom 7-12 måneder og det ble en virkelig tung dag da det var nesten en halv meter nysnø i fjellet. Selv de eldre erfarne hundene slet med farten, men de gamle er eldst og det ble likevel  sjanse på fugl i løpet av dagen.

Vintersamling 2017 med PerFørst på dagen kom det susende et par ryper som ikke hadde planer om å la seg lure. De tok til vingene før hundene fikk sjans på å finne dem.  IS Copper fikk etter det raskt nesa ned i et nylig forlatt spor. Etter det gikk det ei stund før Kåre fikk fuglearbeid med IS Amy og ES Troya. Her var rypene tålmodige og sammen med rolige hunder og snill fører fikk et par av unghundene lov å komme inn i fuglearbeidet før reis ble gitt! Resten av partiet hadde orkesterplass og fikk med seg et fint fuglearbeid!

Turen gikk videre innover og rundt Elsvatnet før returen tilbake til bilene. Akkurat i tide før været ble altfor dårlig med for mye vind og dårlig sikt.

Nå er det bare å vente på at snøen skal sette seg litt slik at hundene skal få sjans til å sparke fra i steded for å svømme! Det er enda tid for mange gode treningsøkter i terrenget for de som ønsker det!

Noen førere fikk også lære sammenhengen mellom pelsstell og snø i ugunstig konsistens. Enkelte av hundene ble ganske raskt fulle av snøballer og det ble derfor ekstra tungt å bevege seg for de. Gode tips da er å trimme pelsen og smøre inn med fettholdig krem/vaselin eller trekke på vinterdekken. Da slipper man mye plager for de langhåra rasene..

Morgenstund og snart klar til start, StøkkUansett snøforhold så ble det en fin dag i fjellet. Hundene fikk trent og sosialisert seg. Førerne fikk seg en god skitur inn i fjellet og og fikk treffe andre med samme lidenskap av hundegalskap!

Sannsynligvis var hundene også godt slitne etter mange timers hard arbeid og falt sikker enkelt til ro på kvelden etter at ekvipasjene hadde tilbragt 7-8 timer ute 🙂

Ellers takker vi for deltakelsen og håper vi sees ved en senere anledning alle sammen! Og spesielt takk til Per Sandanger som stilte opp som instruktør og veiviser gjennom en fin, men tung dag!

Deltakere:

Mats Lauvskår med GS Finnvolas Mitah, Turid Helgø med IS Copper, Kåre Knudsen med IS Amy og ES Troya , Stian Scheldrup med IS Vega, Karl Kallevåg-Albrektsen med ES Støkk, Vedbjørn Astad med ES Vega, Sindre Sørensen med KV Milo og Kristine Skalle med ES Gismo. I tillegg hadde instruktør Per Sandanger med IS Midtkiløras Ask.

Rapport fra vintersamling 4. mars
Rull til toppen