Rapport fra treningssamling i Sirdal 27. august 2016

Treningssamling 27. august 2016
Treningssamling 27. august 2016

I flott vær møtte 13 hunder og deres eiere til treningssamling i Holmevatn øst. 

Noen av ekvipasjene stilte med erfaring fra jakt, andre helt uten erfaring. 

Før avgang fra parkeringen holdt Tom Soma en meget god introduksjon til temaene trening og jakt med fuglehund. 

Selve treningen ble gjennomført som en jaktprøve, dvs. med slipp av 2 hunder samtidig i 15-20 minutter etterfulgt at av tilbakemeldinger og tips.

Dette var svært nyttig og det ble lagt vekt på å gi konkrete tips både til den enkelte hundeeier og til gruppen generelt. 

Det var store forskjeller på hundene i slipp, men ingen ble “kastet ut” som på en jaktprøve. Dette var ment som trening og hygge i heia. Flere av hundene var meget unge og jaktinstinktet hadde ikke våknet ennå. Uansett var det tydelig at dette er hunder som kan gi eierne mange flotte jaktopplevelser i fremtiden.

I starten fant vi lite ryper, men det bedret seg utover dagen og på slutten kom vi til en skråning der det satt fugl stort sett overalt i krattene. Det ble mange støkk, men alle hundene fikk se og lukte rype. Hundene viste tydelig interesse for den gode rypelukta.

På vegne av alle deltagerne vil jeg rette en STOR takk til instruktørene Tom Soma og Terje Egeland for et fantastisk godt opplegg der de delte generøst fra sin lange erfaring. Håper denne suksessen kan gjentas neste år.

Rapport fra treningssamling i Sirdal 27. august 2016
Rull til toppen