Referat fra Føring av hund i fjell

 Søn. 22.09.24

Instruktører: Jørn Gunnar Bowitz og Lene Osberg

En fin gjeng håpefulle firbente og tobente stålsatte seg for grå skodde og steile motbakker denne søndags formiddagen. Men morgentåken lettet samtidig med instruktørenes innledende informasjoner til oss deltakere, og straks badet Elsvasshei i sol og klare høstfarger.

Det ble en fantastisk fin dag i fjellet, med ryper fordelt utover i terrenget. Et par kull tok til vingene, men oftest observerte vi èn til to fugler av gangen. Alle hundene hadde kontakt med fugl, noe støkk og noen stander, og alle hundene hadde flott progresjon. Vi fikk mange situasjoner og dermed anledning til å drøfte en rekke nyttige problemstillinger.

I tillegg til instruktørenes gordon settere, var vi ytterligere to Gordon settere, en Engelsk setter og en korthåret Vorsteh. Alle disse var under to år. Desidert nusseligst var den 6 måneder unge irske setteren Saga, som viste stor utholdenhet, ro og interesse. Gordon setteren Oakley demonstrerte en stand vi alle ble imponert av – med ro og kontroll i oppflukt – samtidig som det er godt å kunne si at alle hundene virkelig fikk vist seg i mange gode slipp i løpet av dagen.

For oss kursdeltakere er det et privilegium å få så mye nyttig informasjon og konkret veiledning som vi fikk denne søndagen i Elsvasshei. Stor honnør til Lene og Jørn Gunnar for eminente instrukser og tydelige, profesjonelle tilbakemeldinger.

Tusen takk til alle for en strålende dag!

Linda Thommesen

Referat fra Føring av hund i fjell
Rull til toppen