Støtt oss ved og gi oss grasrotandelene, finn oss med vårt organisasjonsnummer

 

Monthly Archives: april 2020

Apportkurs – kurset er fullbooket

Rogaland fuglehundklubb ønsker velkommen til apportkurs. Kurset består av 6 kvelder med praktiske øvelser.

Mål med kurset:

  1. Lære deltagerne øvelser som vil få hunden på kommando å apportere utlagt vilt. Dvs å hente, bringe inn og avlevere viltet.
  2. Avlegge apportbevis.

Kurskveldene blir en opplæring og instruksjon av føreren, det er den daglige treningen som gir framgang og gjør hunden til en apportør.

På grunn av Covid19 pandemien må vi ta noen forhåndsregler. Deltagerne må sette seg godt inn i retningslinjer gikk av NKK.

Kjell Fuglestad døde søndag 5. april

Det er med sorg vi meddeler at vår kjære medlem og jaktprøvedommer Kjell Fuglestad er død, 84 år gammel.

Kjell som opprinnelig kom fra Bjerkreim ble tidlig medlem i Rogaland Fuglehundklubb og deltok på våre tidligste prøver i Sirdal på 70 tallet.

Kjell etablerte allerede i 1974 kennel Risefjellet sammen med sine gode venn og jaktkamerat Jone Mossige. Sammen har disse to ildsjelene produsert en rekke gode stortgående hunder. I følge Jone skortet det av og til litt på dressuren, slik at en del premier uteble. Kjell hadde nok mer fokus på selve  jakten enn på dressur. Kennelen ble overtatt av Jone for 2 år siden.

Kjell ble uteksaminert som jaktprøvedommer i 1993, sammen med Knut Torkildsen og Kjell Ravndal. Og han dømte aktivt helt fram til han nærmet seg 80 år. Det er mange som vil huske Kjells stillfarne og positive bedømmelser.

I tillegg til jakt og friluftsliv var Kjell svært glad i å danse. Har dro Jæren rundt på dansetilsetninger og satte nok sitt preg på dette området også.

Våre tanker går til Kjells nærmeste.

Hvil i fred.

Viktig melding vedrørende lufteterrenget

Vi har mottatt følgende melding fra grunneier på Furenes. Viktig at dere følger instruksene for bruk av terrenget. Vi ber dere også følge retningslinjene til Folkehelseinstituttet om å holde avstand til hverandre.

Hei.

Det er veldig kjekt at det har vært god aktivitet hele våren, tross omstendighetene…

  1. Parkering. Det er to «naturlige» parkeringsplasser, til venstre i bunn av bakken og til høyre for grinda/veien inn til treningsterrenget. Der er det plass til ca 10-12 biler. Ber om at disse benyttes, og at man ikke parkerer foran garasjeportene / inn mot Vintage. Slik at jeg ikke blir parkert inne når jeg skal på tur i gammel-bilen – og slik at den lokale bonden kommer seg ut i utmarka.
  2. Båndtvang. Det er også i dag hundeeiere med treningsdekke på hunden ute i utmarka. Treningsterrenget er åpent og bør brukes nå i båndtvangtiden. Minn gjerne medlemmene på lokal båndtvang som gjelder også i heiene rundt her (https://www.sandnes.kommune.no/aktuelt/bandtvang-fra-i-dag/).  Kan ellers si at det er observert rugde her nå, muligens hekking på gang, og hubro, så fint om denne kan respekteres.

Mvh Trond