Støtt oss ved og gi oss grasrotandelene, finn oss med vårt organisasjonsnummer

 

Monthly Archives: desember 2019

RFK ønsker alle medlemmer en riktig god jul og et godt nytt år

Kjære alle sammen.

Snart ebber 2019 ut, men før vi tar fatt på et helt nytt og ubeskrevet år, skal vi alle puste ut og slappe av etter en lang og spennende sesong.

Vi benytter anledningen til å takke alle frivillige, grunneiere og andre samarbeidspartnere for all god hjelp i 2019. Uten dere hadde ikke dette hjulet gått rundt.

Vi ønsker også å takke alle og enhver for at dere er medlem i RFK. Vi setter stor pris på ditt medlemskap og engasjement i klubben, og gleder oss til å ta fatt på neste års klubbaktiviteter sammen med akkurat deg.

Vi ønsker deg og dine kjære en riktig fredelig, god jul og alt godt i det kommende året, vi ses på RFK sin jubileumsfest 25. januar 2020!

Nisseklem fra styret

 

Minneord til Axel Clausen

Det er med stor sorg at vi fikk vite at Axel Clausen ikke er blandet oss lenger!
Han sovnet rolig inn natt til torsdag 5. desember etter en lengre sykdomsperiode.

Axel var en fjellets mann. Han var svært glad i å gå på turer i skog og mark, både med to og firbeinte. Han ble tidlig tatt med på turer av far sin Carsten, og der fikk han være med både på jakt og fiske. Noe som ble en stor og viktig del av livet hans.
Axel har alltid jaktet med fuglehund, og da jeg første gang traff han, tidlig på 80 tallet, var det engelsk setter som var rasen hans. Han har vært medlem av Rogaland Fuglehundklubb hele sitt voksne liv og var en god og respektert dommer, autorisert tidlig på 90-tallet.

Axel Clausen er død

Det er med stor sorg at vi meddeler at vår kjære dommer og klubbmedlem Axel Clausen døde i natt 5 desember 2019.

Axel var aktivt med på jakt og prøver helt fram til det siste. På bildet som ble tatt i forbindelse med høstprøven i år jubler Axel sammen med Suhlegan Niusha for 2VK.

Våre tanker går til Axel sine nærmeste.

Vi lyser fred over Axel sitt minne.

Erwin Kranzmann (leder RFK)

Forusprøven 2019 en suksess for både legeme og sjel

I år ble prøven lagt så sent som 30.november og 1. desember, vel en måned senere enn vanlig. Dermed fikk vi tilgang til nye terreng som tidligere på høsten ikke var tilgjengelige på grunn av grønnsak og salatproduksjon. To terreng i Randaberg som ikke har vært brukt siden 2012, og et helt nytt terreng på Jåsund i Sola. I tillegg kunne vi bruke de «gamle terrengene».

Ettersom det var noe usikkerhet knyttet til de nye terrengene og seint tidspunkt for prøven ble antall dager redusert til to. Det ville vise seg at våre bekymringer ble gjort til skamme. Påmeldingen var langt over forventningene, og etter en intens dommerjakt fikk vi satt opp et ekstra parti begge dagene. Vi ser ikke bort fra at Tore Eritzland, sin innsats som hotelldirektør og restaurant­sjef på Randabergfjellet, var en medvirkende årsak til den store påmeldingen. Det var ikke senger for overnatting, men Tore støvsugde bruktmarkedet i Rogaland og skaffet senger til 10-12 overnattingsgjester. For ikke å snakke om jegermiddagen som var et fantastisk koldtbord. 30 personer var til stede og tilbakemeldingene var fantastiske.

Årets hund kåring for 2019

En lang prøve og utstillingssesong er nå over og da gjenstår det bare levere inn prøveresultatene for sesongen 2019.

FRIST for levering er søndag 12 januar 2020.

Gjeldende statuetter ligger ute på hjemmesiden.

Vi ber om at alle som skal sende inn sine resultater laster ned vårt word skjema Årets_hund_2019 og sender dette ferdig utfylt, fortsatt som et word dokument, til oyvind.mauseth@forsvarsbygg.no

Skannede og håndskrevne skjema ønskes IKKE, da dette betyr merarbeid for styret. Har du ikke word på din maskin så få hjelp av noen som har det.

Meld også inn championater som er oppnådd i løpet av 2019.