Støtt oss ved og gi oss grasrotandelene, finn oss med vårt organisasjonsnummer

 

Category Archives: Arkiv

Ida Sollie deltar i VM for fuglehunder

VM for stående fuglehunder 2019 arrangeres i Serbia i slutten av oktober. For andre gang har Ida Sollie blitt tatt ut til å representere Norge, denne gangen med Landinarnas Trygve.  Vi har tatt en liten prat med Ida før hun drar sørover.

Hvordan ble du valgt ut til å delta på laget?

Jeg deltok på uttaket som ble arrangert i Hamar i fjor. Her testes hundene i en feltdel, skytedel og apportdel. Flere dommere er med på uttaket og velger hvem som får være med. For å kunne delta på uttaket må hunden være premiert i Norge (min. 2 pr).

Det er to VM konkurranser. VM i praktisk jakt/fuglehund, og VM for fuglehunder. I VM i praktisk jakt må du felle for egen hund. VM for fuglehunder har også felling, men da skyter du ikke selv.

God deltagelse fra Rogaland på årets Norsk Derby

5 hunder fra Rogaland er påmeldt Norsk Derby som er vel det gjeveste høystatus løpet for unghunder. Prøven som opprinnelig skulle vært avviklet 20.-22.9.2019 er flyttet til 4.-6.10.2019 og vil foregå i terrengene på Kongsvold, som opprinnelig planlagt.

Følgende hunder fra RFK er påmeldt prøven:

  • Engelsk Setter Slettedalen’s Benny / NO43621/18 Egil Dagfinn Mellgren
  • Engelsk Setter Berkjestølen’s Rall / NO44863/18 Nils Otto Håra
  • Engelsk Setter Berkjestølen’s Doffen / NO44861/18 Arild Skeivik
  • Engelsk Setter Jentefjellet’s Fenja / NO37775/18 Mette Møllerop
  • Pointer Oterbekken’s Yaffa / NO52639/18 Børge Simonsen

Fuglehundens Verden AS holder nytt kurs i Stavanger

Nye utfordringer – alt på en helg!

Hunden din har vært igjennom valpekurs, og er blitt eldre og mer selvstendig. Hundens jaktlyst er i ferd med å våkne, og fuglehunders jaktinstinkt er langt sterkere enn hos mange andre hunderaser. Dette instinktet stiller større krav til dressuren og deg som hundeeier. På grunnkurset går vi gjennom teori og praksis som er viktig for å få en lydig familie- og jakthund. Du vil bli imponert over resultatene du og hunden vil oppnå gjennom kurset.

Dato: 15 – 17 november. Mer info og påmelding:

Dårlig kyllingproduksjon i rypefjellet

I første halvdel av august ble det gjennomført rypetellinger 4 ulike steder i Agder. I Bygland, Bykle, Sirdal og Valle ble 225 km med takseringslinjer undersøkt av frivillige kyndige takseringsmannskaper med hund. Resultatene fra rypetellingene viser en nedgang i rypebestanden sett i forhold til 2018 og til dels 2017. I likhet med flere andre områder i Sør-Norge ser årets jaktsesong ut til å bli dårlig for jegere som ønsker å høste på en bærekraftig måte.

 Selv om resultatene viser relativt brukbare rypetettheter på mellom 20,6 til 29,5 ryper pr. km2 i 3 av 4 områder, så er produksjonen av kyllinger svak. I de undersøkte områdene varierte produksjonen fra 1,6 – 3,1 kyllinger pr. par. Kollaps i smågnagerbestanden, gode predatorbestander og episoder med dårlig vær i hekkeperioden kan være årsaken til dette.

En fornuftig rypeforvaltning handler om å begrense uttaket i dårlige år, og høste med glede i de årene hvor tettheten er bra og tillater et høyere uttak. Undersøkelser har vist at ved en produksjon på minimum 2,5 kyllinger pr. par, kan det høstes rundt 15 % av bestanden uten at det går utover neste års hekkebestand. Årets takseringsresultater viser at jegere bør være varsomme med uttaket dersom man vil opprettholde hekkebestanden for neste år.

 

 

Ida Sollie har satt opp nye kurs

Ida har satt opp tre nye kurs denne høsten. Det er;

Nybegynnerkurs med oppstart 14 oktober

Videregående kurs oppstart 15 oktober

Fuglehundkurs 18-20 oktober